Intretinerea jantelor

Intretinerea jantelor

 

Intretinerea jantelor din aliaj

Expunerea permanenta a jantelor la agenti externi presupune si un mare risc de degradare a acestora. Pentru a le intretine in mod corespunzator, fara a le degrada, se recomanda curatarea lor cu apa si sapun lichid, sau o solutie bazica. Atentie! Se va evita cu desavarsire curatarea jantelor cu agenti abrazivi sau diverse solutii acide, bureti din fire metalice, diversi compusi pentru lustruire.

Deasemeni, recomandam evitarea tunelurilor automate de spalatorie, acestea utilizand in mod frecvent detergenti si agenti de curatare acizi, datorita rapiditatii cu care acestia actioneaza. Periile abrazive/rigide deasemenea prezinta riscul de degradare a jantelor autoturismului dumneavoastra. Intotdeauna la spalatorii urmariti cu atentie metodele folosite in curatarea jantelor. Totodata, curatarea jantelor la spalatoriile ecologice, care folosesc abur sub presiune, poate dauna lacului protector al acestora si pot provoca degradari ale acestora.

Dupa o rulare indelungata, daca jantele sunt supraincalzite, evitati curatarea/spalarea lor! Uscarea rapida a agentilor de curatare pe jante duce la deteriorarea lor, impregnarea in lac a urmelor de detergent, etc.

 

wheel1_400